Pieczarki


04 lipca 2019, 22:43

Dwa sposoby na grilowane pieczarki, znowu klasyczne i nadziane :)
Klasyczne:
Pieczarki myjemy, delikatnie osuszamy ręcznikiem papierowym.
Kładziemy na sreberka, każdą pojedyńczo na kawałek sreberka, kładziemy na nie kawałeczek masełka,plasterek czosnku i opcjonalnie kawałek szynki, boczku - co lubicie, szczypta soli i pieprzu i zawijamy :)

Nadziane:
Składniki:
Pieczarki(około pół kg) 
pół kg mięsa mielonego,
ulubione przyprawy(w moim przypadku sól, ostra papryka, pieprz, odrobina magii, zioła prowansalskie)
czosnek, 
cebula, 
pomidor,
olej do podsmażenia,
10 dag zółtego sera
Pieczarki myjemy, delikatnie wyciągamy z nich nóżki. Nożki kroimy w drobną kostkę lub ścieramy na tarce. Cebulę i pomidora kroimy w kosteczkę, czosnek ścieramy na tarce i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy nóżki z pieczarki i  mięso mielone, przecier, przyprawy i dusimy do wyparowania wody. gdy mięsko lekko przestygnie dodajemy starty zółty ser i mieszamy. nadziewamy pieczarki i zawijamy w sreberka :) pycha! w domych warunkach mozemy takie pieczarki zapiec w piekarniku ale bez sreberka - posmarować blachę olejem wyłożyć gotowe pieczarki i piec w 180 stopniach prez około 20-30 minut. 

Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz